Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή

Πλεονεκτήματα του Ρομποτικού Χειρουργείου

Η Επέμβαση εφαρμόζεται μέσα από πολύ μικρές τομές, εξαιρετικά κοντά στον προστάτη κατ αυτόν τον τρόπο,  οι ανατομικές δομές που περιβάλλουν τον προστάτη διατηρούνται ανέπαφες.

  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον καρκίνο του προστάτη
  • Περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές:

Πόνος μετεγχειρητικά | Ακράτεια ούρων |  Στυτική δυσλειτουργία

Η Ρομποτική και η Λαπαροσκοπική Ριζική Προστατεκτομή (με ή χωρίς λεμφαδενεκτομή) επιπρόσθετα σε σύγκριση με την ριζική προστατεκτομή έχει αυξημένες πιθανότητες διατήρησης της στύσης και της πλήρης εγκράτειας.

Η λαπαροσκοπική και η ρομποτική ριζική προστατεκτομή είναι ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει την ανοιχτή οπισθοηβική ριζική προστατεκτομή. Τα ογκολογικά αποτελέσματα είναι εξίσου καλά με το ανοικτό χειρουργείο.

 Στα πλεονεκτήμα επίσης συμπεριλαμβάνεται η σημαντικά χαμηλότερη απώλεια αίματος (άρα και η μειωμένη ανάγκη μεταγγίσεων) συγκριτικά με  την ανοικτή επέμβαση. Ο μετεγχειρικός πόνος είναι μικρότερος αφού το χειρουργικό τραύμα είναι μειωμένο, το έντερο κινητοποιείται γρήγορα,επομένως η διαμονή στην κλινική χρονικά περιορίζεται στη μια μέρα νοσηλείας. Αισθητικά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο – μικρές τομές

Synopsis: Η ρομποτική υποβοήθηση διευκολύνει πολύ τον Χειρουργό Ουρολόγο λόγω της εξαίρετης τρισδιάστατης εικόνας υψηλής ευκρίνειας, με απόλυτη σταθερότητα.  Τα εργαλεία αυτά, που ο χειρουργός της ρομποτικής κονσόλας χειρίζεται με joystick, μιμούνται τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού και διευκολύνουν εντυπωσιακά την ενδοσωματική ραφή καθώς και όλους τους χειρουργικούς χειρισμούς με συνέπεια και εξαιρετικά ογκολογικά αποτελέσματα.

Σχετικά