Φίμωση

Share
Image

Τι είναι;

Φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία η πόσθη που δεν έχει αφαιρεθεί με περιτομή καλύπτει το ανδρικό μόριο τόσο σφιχτά ώστε δεν μπορεί να τραβηχτεί πίσω και να αποκαλύψει την κεφαλή για να καθαριστεί. Καμιά φορά η κατάσταση αυτή μπορεί να παρεμποδίσει την ούρηση και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η φίμωση είναι αρκετά συνηθισμένη στα νεογέννητα αγόρια.

Κανονικά η πόσθη χαλαρώνει με τον καιρό χωρίς θεραπεία. Στα μεγαλύτερα αγόρια και στους άνδρες η πόσθη μπορεί να μαζέψει ή να σφίξει λόγω φλεγμονής, οπότε ίσως απαιτείται περιτομή.

Αίτια

Παθήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη φίμωσης είναι:

  • Η βαλανοποσθίτιδα και κυρίως μυκητιάσεις που δεν αντιμετωπίζονται σωστά
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι από τους κύριους προδιαθεσικούς παράγοντες για τη δημιουργία φλεγμονών στην περιοχή και κατ΄ επέκταση φίμωσης
  • Τραυματισμός κατά τη σεξουαλική πράξη

Θεραπεία

Όταν η φίμωση είναι σε αρχικό στάδιο και οφείλεται σε κάποια δερματολογική πάθηση ή φλεγμονή της περιοχής, η χρήση κάποιων αλοιφών μπορεί να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Όταν όμως το δέρμα της ακροποσθίας έχει χάσει την ελαστικότητα του και έχει γίνει ουλώδες τα φάρμακα δεν μπορούν να βοηθήσουν, στην περίπτωση αυτή η λύση που προτείνεται είναι η χειρουργική αντιμετώπιση

Η περιτομή είναι ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Αφαιρείται το παθολογικό δέρμα και ακολουθεί η πλαστική συρραφή της ακροποσθίας.

Συνήθως, γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ημέρα από το νοσοκομείο. Υπάρχουν κάποιες επιπλοκές που μπορεί να συμβούν αλλά είναι σπάνιες (αιμάτωμα, μόλυνση τραύματος).

Ραντεβού

Επισκεφθείτε μας κλείνοντας την επίσκεψή σας Online
Κλείστε Ραντεβού

Σχετικά